Akoestisch plafond

Uw akoestiek optimaliseren begint bij uw plafond. Met geluiddempende isolatie regelen we uw nagalmtijd en zorgen we voor een comfortabel binnenklimaat.

De juiste nagalmtijd voor elk lokaal

De functie van uw lokaal zal bepalen hoe absorberend of net diffuserend uw akoestisch plafond moet zijn. Voor auditoria en concertzalen gelden namelijk andere regels dan voor regiekamers, waar de spraak zo zuiver mogelijk moet blijven. Welke nagalmtijd u ook wenst, bij Form Design kunt u altijd terecht voor oplossingen die esthetiek en akoestiek naadloos combineren.

De plaatsing van uw akoestisch plafond

In de Europese en Belgische wetgeving maakt het plafond deel uit van de brandveiligheid van een gebouw. Om brandstabiliteit te garanderen, moet de plaatsing van uw akoestisch plafond soms in 2 stappen gebeuren. In dat geval creëren we in overleg met de lokale brandweer eerst een brandstabiel plafond en voegen we vervolgens absorberende vlakken toe.  

Uw akoestisch plafond corrigeert niet alleen de nagalmtijd, maar beperkt ook de geluidsoverdracht tussen verschillende verdiepen of in het plenum. Ook voor de geluidsisolatie tussen kantoren op hetzelfde verdiep kunt u bij ons terecht. Contacteer ons voor meer info

Acoustic product developer

Steenweg van Aalst 114, B-9200 Dendermonde - T +32 52 21 58 09 - info@formdesign.be