Kantoren

Promofashion Bel en Bo

Promofashion Bel en Bo

Wandpanelen, spanplafond

Het kantoor & bedrijfsgebouw van Bel & Bo, het vroegere Promofashion, kreeg een aangepaste akoestiek in de bureauruimtes. De ruimtes kregen geluidsabsorberende lichtspanplafonds met microperforaties en het dak kreeg een akoestische onderdakbekleding.

Bekijk deze referentie

Poco Loco Snack Foods

Poco Loco Snack Foods

Geluidsmaskering & microperfo wandpanelen

Voor Snack Foods Poco Loco verzorgde Form Design de akoestische projectbegeleiding & optimalisatie van het open space kantoor. We werkten hier nauw samen met ir arch Bruno D′Hondt uit Kortrijk. Werden toegepast : geluidsmaskering, akoestische wanden in HPL microgeperforeerde sandwichplaat en akoestische koelplafonds.

Bekijk ook onze dempers en omkastingen op dezelfde bedrijfssite van Poco Loco.

Bekijk deze referentie

Janssen Pharma

Janssen Pharma

Conference call center

In Janssen Pharmaceutica worden regelmatig internationale teleconferenties georganiseerd. Daarvoor zijn in elke vestiging speciale ruimtes voorzien.

Form Design realiseerde er een comfortabele akoestiek door de ruimtes in te richten als dode kamers. Plafonds en wanden bestaan uit absorberende materialen, deels gestoffeerd, deels gecoat.

Bekijk deze referentie

Office Mondiale des Douanes OMD Brussel

Office Mondiale des Douanes OMD Brussel

Projectmanagement, wanden, plafonds,vertaalcabines.

Het Office Mondiale des Douanes te Brussel is de internationale douane organisatie die dagelijks een internationaal publiek van hoge functionarissen en beleidsmakers ontvangt.  Een optimale akoestiek in de diverse ruimtes is dan ook essentieel.

Form Design als projectcoördinator voor het lot akoestiek van aannemer Interbuild. We plaatsten alle akoestische wanden en plafonds. Ook de akoestische elementen in de tolkcabines en de wandbekleding in de zaal en lobby zijn ons werk.

Bekijk deze referentie

AGC HQ Wavre

AGC HQ Wavre

Akoestische melaminebaffles voor het nieuwe hoofdkwartier van AGC

Form Design heeft hier het door de ontwerpers gewenste starre ophangsysteem ontwikkeld  & op maat laten produceren van een specifieke bevestigingsclip & ophangstructuur die noodzakelijk was voor een vlotte installatie van de 20.000 st melaminebaffles in kantoor en restaurant verdeeld over de oppervlakte van 6000m² . Dit concept van een raster van kleine melaminebaffles werd ontwikkeld ten behoeve van de betonkernactivering in combinatie met de ruimteakoestiek. De opdracht was in het bijzonder een uitdaging om met een vooraf geplande productie en een uitgezochte montagemethode, ten dele vooraf & deels on site, een beperkte interventietijd, uitlijning & oplevering realistisch te maken en dit binnen de strakke planning van de werf : start 18 augustus en einde 4 november 2013 in coördinatie met de andere technieken & afwerking.   De samenwerking met Van Roey was hierin heel constructief en we zijn dan ook terecht fier over het resultaat.

Bekijk deze referentie

BNP Fortis bank agentschappen

BNP Fortis bank agentschappen

MDF+HPL wanden kantoren

De kantoren van BNP Paribas Fortis Bank werden gerestyled naar de nieuwe bankstandaard met adviesruimtes zonder cash.

Form Design stelde samen met het ontwerpbureau de akoestiek in de burelen op punt. Metaalcassetteplafond in combinatie met assymetrische akoestische wandopbouw. Form Design verzorgde productie en plaatsing om zo een uitstekende visueel decoratief accent samen met de akoestiek te combineren. Op deze manier plaatsten we meer dan 7000m².

Bekijk deze referentie

Vlaamse Overheid

Vlaamse Overheid

19 Akoestische fotokaders in het Ellips gebouw in Brussel

Openbare aanbesteding voor het leveren en plaatsen van 19 bedrukte akoestische fotokaders met inbegrip van het aanleveren van de fotoselectie op voldoende resolutie. Kaders 180/120/5cm.

Bekijk deze referentie

Sint Katelijne Waver Gemeentehuis

Sint Katelijne Waver Gemeentehuis

Geluidsmaskering & Melamineschuim

Het moderne gemeentehuis van Sint Katelijne Waver springt meteen in het oog. Groot, grijs en trendy, een gebouw van deze tijd.

Form Design verzorgde er de geluidsmaskering en plaatste plafondabsorbers in melanineschuim.

Bekijk deze referentie

Acoustic product developer

Steenweg van Aalst 114, B-9200 Dendermonde - T +32 52 21 58 09 - info@formdesign.be